Мінпаливенерго: Україна з 1 грудня припинила імпорт російської електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінпаливенерго: Україна з 1 грудня припинила імпорт російської електроенергії

Енергетика
810
Україна з 1 грудня 2008 року припинила імпорт російської електроенергії, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар міністерства палива та енергетики України Фент Ді.
"З 1 грудня імпорт російської електроенергії припинений", - сказав він.
За його словами, припинення імпорту російської електроенергії пов'язане з нагромадженням рекордних запасів вугілля на складах українських ТЕС і значним скороченням споживання електроенергії усередині країни.
За даними Мінпаливенерго, у вересні-листопаді поточного року в Україну було поставлено 948,4 млн квт-г, з них у вересні - 227,4 млн квт-г, у жовтні - 410,1 млн квт-г, у листопаді - 310,9 млн квт-г.
ВАТ "ІНТЕР РАО ЄЕС" (РФ) поставляло електроенергію в Україну через компанію UkrEnergy Trade ZRt (Угорщина), 52% акцій якої належить держпідприємству "Укрінтеренерго".
Як повідомлялося, Україна почала імпортувати електроенергію з Росії 15 вересня з метою зниження навантаження на теплові електростанції (ТЕС) і збільшення темпів нагромадження вугілля на складах ТЕС у рамках підготовки до опалювального сезону.
Україна, почавши імпортувати російську електроенергію, продовжувала експортувати власну електроенергію в Молдавію, Румунію, Угорщину, Словаччину та Польщу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас