Toyota і Nissan очолили падіння продажів автомобілів у Японії до рекордного мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota і Nissan очолили падіння продажів автомобілів у Японії до рекордного мінімуму

1389
Продажі автомобілів на японському ринку обвалилися в листопаді до мінімального значення за 34 роки через скорочення особистих доходів споживачів у результаті рецесії, повідомило агентство Bloomberg.
Падіння очолили два із трьох найбільших автовиробників країни Toyota Motor Corp. і Nissan Motor Co.
Продажі легкових і вантажних автомобілів та автобусів (за винятком деяких категорій автомобілів) скоротилися минулого місяця на 27% - до 215,8 тис. штук, за даними Асоціації автомобільних дилерів Японії (Japan Automobile Dealers Association). Toyota продала на 28% автомобілів менше, ніж у листопаді минулого року, - 106,3 тис. штук, не рахуючи моделей Lexus. Реалізація продукції Nissan Motor Co. скоротилася на 30% - до 30,1 тис. штук. Продажі Honda зменшилися минулого місяця на 33% - до 29,4 тис. автомобілів.
Виробники автомобілів у Японії скоротили прогнози прибутку на поточний фінансовий рік, оскільки зарплати в жовтні скоротилися вперше більш ніж за 6 років - на 0,1%.
Японські підприємці планують звільнити близько 30 тис. тимчасових працівників до кінця фінансового року (31 березня 2009 року).
Умови кредитування також погіршуються. Ставки по тримісячних комерційних паперах японських компаній з найвищими кредитними рейтингами становлять 1,2%, при прибутковості держоблігацій з аналогічним терміном 0,49%.
Скорочення попиту в Японії відображає світові тенденції, у тому числі погіршення кон'юнктури в Сполучених Штатах, які завжди були для японських автомобільних компаній найвигіднішим партнером і є найбільшим авторинком світу. Продажі Toyota у США зменшилися в жовтні на 23%, Nissan - на 33%, Honda - на 25%.
Вартість акцій Toyota знизилася в понеділок на 1,8%, Nissan втратила 2,8% капіталізації, Honda - 2,9%.
Керівництво Nissan у понеділок виступило із заявою, що уряди Японії, США і країн Європи повинні допомогти автопрому, щоб запобігти різкому зростанню безробіття.
"Урядам важливо фінансувати галузі, у яких зайнята велика кількість працівників, - сказав головний виконавчий директор Nissan Карлос Гон. - Недавня кредитна криза утрудняє фінансування повсякденних операцій".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас