НБУ звинуватив уряд у популізмі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ звинуватив уряд у популізмі

Валюта
2951
Уряд сконцентрувався на популістських діях, і Національний банк України (НБУ) уже не чекає з боку Кабінету міністрів підтримки в питанні протидії кризовим явищам, заявив перший заступник голови НБУ Анатолій Шаповалов.
"Ми вже нічого не чекаємо від уряду, тому що, крім популізму, нічого нема", - сказав він в ефірі телеканалу "Інтер".
За його словами, часті зміни урядів в останні роки стимулювали лише зростання споживання без належної підтримки економічної динаміки.
"Ми всі, коли потрапляємо в уряд або кудись, хочемо дуже сподобатися виборцям, замість того щоб проводити непопулярні реформи", - сказав Шаповалов членам уряду і політичним лідерам, які були присутні в студії.
Крім того, перший заступник голови НБУ відзначив недостатню участь парламенту у вирішенні насущних економічних завдань.
"Викликати всіх політиків на суд народу, щоб вони (українці) вас запитали: чим ви там займалися, які ви прийняли закони і за що одержуєте зарплату?. Критикувати всі вміють, але тоді давайте також відповідати перед людьми: скільки ви прийняли економічних законів, щоб подолати цю кризу", - підкреслив Шаповалов.
У цілому, на його думку, надлишковий тиск на Нацбанк ускладнює вирішення непростих завдань у фінансовій сфері.
"Кожному треба займатися своєю справою: законодавці нехай приймають закони, Нацбанк буде займатися гривнею, а уряд - бюджетом", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас