"Газпром" отримав гроші за газ і готовий домовлятися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" отримав гроші за газ і готовий домовлятися

Енергетика
3292
"Газпром" підтверджує одержання першого траншу платежів у погашення заборгованості від "Нафтогазу України".
Про це повідомив в ефірі каналу Росія офіційний представник російського концерну Сергій Купріянов в ефірі програми "Вести" телеканалу "Росія".
"Перші платежі ми вже бачимо, поки це не вся сума, про яку ми домовлялися. Ми розраховуємо, що 1 грудня, як було домовлено, ми одержимо борги за вересень, одержимо частину жовтня, і другого числа ми зможемо почати переговори про подальше співробітництво", - сказав Купріянов.
Представник Газпрому також заявив, що перебої в Україні з обміном гривні на долари не привід для відстрочок виплати боргу "Газпрому" за поставлений газ.
Так він прокоментував заяву голови правління НАК "Нафтогазу України" Олега Дубини про проблеми в української сторони з переведенням наявних коштів у гривнях у долари для виплат "Газпрому" поточної заборгованості за постачання російського газу.
"А кому тепер легко?" - підкреслив Купріянов, нагадавши, що "Газпром" направив у Київ пропозицію зробити передоплату за транзит російського газу наступного року. Ці кошти, зрозуміло, обчислюються в доларах.
У той же час Купріянов сказав, що для переходу до укладання прямих договорів на постачання газу на наступний рік необхідно, щоб Україна погасила накопичену заборгованість повністю.
"Треба відзначити, що "Газпром" пропонує українським колегам допомогу: ми готові зробити передоплату за транзит газу через територію України за майбутній період, це могло б бути істотною підмогою в погашенні боргу", - заявив Купріянов.
Проте, газовий монополіст як і раніше не збирається знижувати ціни спеціально для українських сусідів.
"Доти, поки не буде погашена заборгованість, єдина ціна за газ, про яку ми можемо говорити, - це ціна, що відповідає європейській - близько 400 доларів. Ми бачимо своє завдання в тому, щоб всі проблемні питання з українськими колегами врегулювати до Нового року", - підкреслив Купріянов.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас