Citigroup продасть свій трастовий банк у Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup продасть свій трастовий банк у Японії

Фондовий ринок
358
Американський банк Citigroup планує продати NikkoCiti Trust and Banking Corporation, свій трастовий банк у Японії, у рамках зусиль із залучення фондів через ліквідацію активів і реструктуризацію, повідомляє Financial Times.
Банк, що, як очікується, на цьому тижні почне одержувати пропозиції від потенційних покупців трастового банку, може, за оцінками японських ЗМІ, одержати за нього 40 млрд. ієн.
Рішення про продаж прийнято в момент, коли на Citigroup підсилюється тиск із вимогою знизити витрати після емісії привілейованих акцій для уряду США в обмін на необхідний капітал.
Генеральний директор Citi Вікрам Пандіт (Vikram Pandit), що піддається критиці за врегулювання кризи в банку, закликав до ліквідації 52 тисяч робочих місць у відділеннях у різних країнах і зниження витрат на $10 млрд.
NikkoCiti Trust and Banking є порівняно невеликою компанією, на трастових рахунках якої перебуває трохи більше 6 трильйонів ієн, а штат нараховує 136 співробітників. Однак компанія, цілком ймовірно, зацікавить інші японські трастові банки, що прагнуть розширити свою клієнтську базу.
За півріччя, що завершилося 30 вересня, чистий прибуток NikkoCiti упав на 69%, до 152 млн. ієн.
Citigroup придбав 50% Nikko Trust and Banking Corporation в Nikko Securities в 2001 році. У нинішньому році він купив третього найбільшого японського брокера, компанію Nikko Cordial, майже за 1 трильйон ієн, прагнучи збільшити свою присутність у Японії. У той час Citigroup жваво цікавився експансією в Японію і планував у найближчі роки подвоїти кількість відділень, осіб, що обслуговують, довівши їхнє число приблизно до 60, і потроїти обсяги корпоративного банківського обслуговування.
Однак збитки, зазнані в США, змусили банк стримати свої амбіції. У жовтні Citigroup продав свою інвестиційну компанію Nikko Antfactory групі на чолі з японським банком Norinchukin Bank, що обслуговує сільськогосподарські кооперативи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас