Газпром: Проблеми з гривнею - не привід для відстрочки боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром: Проблеми з гривнею - не привід для відстрочки боргу

Енергетика
604
"Газпром" підтвердив одержання першого траншу в оплату заборгованості від НАК "Нафтогаз України". Про це повідомив сьогодні офіційний представник російського концерну Сергій Купріянов.
"Ми бачимо ці гроші і готові другого грудня відновити переговори щодо врегулювання подальших поставок газу", - сказав він.
На питання журналіста про те, чи впевнений тепер "Газпром" у відсутності необхідності припиняти постачання газу у випадку фінансових проблем з Києвом, Купріянов заявив: "Для того, щоб перейти на прямі договори з постачання газу, необхідно одержати всю заборгованість, що нагромадилася, до даного моменту".
Крім того, як заявив Купріянов, перебої з обміном гривні на долари не можуть бути приводом для відстрочок виплати боргу "Газпрому" за поставлений газ.
Так він прокоментував заяву голови НАК "Нафтогаз України" про виниклі в української сторони проблеми з переведенням наявних коштів у гривнях у долари для виплат "Газпрому" поточної заборгованості за постачання російського газу.
"А кому тепер легко?" - підкреслив Купріянов, нагадавши, що "Газпром" направив у Київ пропозицію зробити передоплату за транзит російського газу наступного року". Ці кошти, пояснив Купріянов, зрозуміло, обчислюються в доларах.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас