Проїзні почали продавати в кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проїзні почали продавати в кредит

1373
Нагадаємо, раніше пільговиків було 550 тисяч, сьогодні їхня кількість збільшилася до 700 тисяч. За словами заступника мера Ірени Кільчицької, право на безплатний проїзд одержали, наприклад, усі без винятку пенсіонери, а не тільки ветерани праці, як раніше.
Також столичні вчителі, лікарі та інші бюджетники із сьогоднішнього дня можуть оформити розстрочку на покупку річного проїзного. Розстрочку зможуть оформити тільки ті бюджетники, зарплата яких не перевищує 1200 гривень. Гроші на погашення "кредиту" будуть стягуватися із зарплати щомісяця. За проїзний на два види транспорту розрахуватися повністю можна буде за 3 місяці (по 191 грн. на місяць), на три-чотири - за півроку (за річний - по 133 грн. щомісяця).
Як розповіла "Сьогодні" глава постійної комісії Київради з питань соцзахисту та охорони здоров'я Алла Шлапак, медпрацівникам, співробітникам Червоного хреста і соцслужбам проїзні видадуть за місцем роботи. Інваліди, багатодітні сім'ї та ті, хто доглядає за хворими, одержать їх у районних соцзабезах.
Для інших незаможних розробили систему знижок, наприклад, самотні матері і студенти проїзні будуть купувати з 50% знижкою, для них місячний проїзний буде коштувати 40 гривень. А школярі і того менше, для них проїзний обійдеться в 20 гривень.
До речі, купити учнівські проїзні в кіосках "Київпастрансу" поки проблематично. Їх у продажі дотепер немає. Кіоскер Галина Зверянська, що продає талончики і проїзні неподалік від метро Шулявки, пояснила нам, що ще минулого тижня їм завезли всього по 5 проїзних, при цьому щодня їх запитують до півсотні.
Олег Пономарьов
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас