Реконструкцією НСК "Олімпійський" займеться "Київміськбуд" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реконструкцією НСК "Олімпійський" займеться "Київміськбуд"

Казна та Політика
413
Міністерство у справах сім'ї, молоді і спорту і АТ "ХК "Київміськбуд" підписали угоду генпідряду про виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції НСК "Олімпійський".
Підписи під документом поставили міністр у справах сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко і голова "Київміськбуду" Петро Шилюк, передає кореспондент РБК-Україна.
Павленко висловив упевненість, що потужності і досвід "Київміськбуду" дозволять виконати роботи у встановлений термін. Він також відзначив, що Міжвідомчою робочою групою під керівництвом віце-прем'єра з питань гуманітарної політики Івана Васюника було ухвалено рішення про те, що генпідрядником має бути українська компанія. "Це питання вивчалося протягом трьох місяців, і з погляду престижу країни, а також підтримки будівельної галузі в умовах кризи було б злочинно віддавати кошти з держбюджету іноземній компанії", - сказав міністр.
Павленко повідомив також, що в якості субпідрядників при проведенні робіт буде задіяно до 20 українських будівельних компаній. За його словами, кошторисна вартість будівництва не збільшувалася в порівнянні з тим показником, який був закладений в держпрограмі, - 1,5 млрд грн. "Навпаки, цей показник зменшився до 1,398 млрд грн. Це вартість будівельно-монтажних робіт. Велику частину решти суми складають кошти на модернізацію інженерних мереж на прилеглих до стадіону територіях", - сказав міністр. За його словами, остаточна вартість реконструкції НСК "Олімпійський" буде відома вже після його здачі в експлуатацію. "Але 2,114 млрд грн (загальна вартість реконструкції згідно з ТЕО) - це перша реальна цифра, яка у нас є зараз", - додав він.
Коментуючи підписання угоди про генпідряд на реконструкцію НСК з ХК "Київміськбуд" віце-прем'єр з питань гуманітарної політики Іван Васюник заявив, що здачі в експлуатацію НСК "Олімпійський" через два роки нічого не зашкодить. "Сьогодні почався цей процес, і через два роки ви будете свідками здачі нового стадіону в експлуатацію. Я упевнений, що тепер цьому нічого не зашкодить", - сказав Васюник.
Нагадаємо, 19 листопада ц.р. Кабмін затвердив ТЕО у розмірі 2,114 млрд грн на реконструкцію НСК "Олімпійський". Повідомлялося, що згідно з документом, площа місця, що реконструюється, становить 168,8 тис. кв. м, вартість будівельно-монтажних робіт - 1,398 млрд грн, вартість пуско-налагоджувальних робіт - 7,341 млн грн, вартість устаткування - 114,593 млн грн. Крім того, заміна інженерних мереж і їх перенесення оцінюється в 594,286 млн грн. Як зазначив Павленко, дане вирішення уряду дозволить викреслити НСК "Олімпійський" з т.з. "кризового списку" УЄФА
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас