Індекси в США в понеділок знизилися на очікуваннях падіння прибутків, ф'ючерси у вівторок ростуть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США в понеділок знизилися на очікуваннях падіння прибутків, ф'ючерси у вівторок ростуть

Фондовий ринок
50
Американські фондові індекси до кінця торговельної сесії в понеділок втратили 0,8-1,9% через погіршення прогнозу прибутків компаній і банків, що нівелювало позитивний ефект від заяви уряду КНР, повідомило агентство Bloomberg.
Китай у вихідні оголосив про пакет заходів щодо стимулювання зростання економіки загальним обсягом 4 трлн юанів ($586 млн).
У той же час у вівторок котирування ф'ючерсів демонструють невелике зростання: контракт на Dow Jones подорожчав на 7:51 МСК на 0,16% і на Standard & Poor's 500 - на 0,23%.
"Ринок не розуміє справжню глибину рецесії і її тривалість, - відзначає глава відділу аналітики фондових ринків Morgan Keegan Джон Уілсон. - Страхів як і раніше дуже багато".
Стимулюючі заходи Китаю "підтримають економічне зростання у середньостроковій перспективі, але ми як і раніше очікуємо вповільнення темпів підйому в короткостроковій перспективі", відзначає аналітик RBC Capital Markets Нік Чемі.
Котирування акцій Goldman Sachs впали за день на 8,5%. Експерти Barclays заявили, що зниження фондових ринків може привести до першого квартального збитку Goldman Sachs з моменту виходу банку на відкритий ринок. За оцінками Barclays, збиток Goldman Sachs у четвертому кварталі складе $2,5 розраховуючи на акцію. При цьому аналітики інших великих банків також прогнозують збиток для Goldman Sachs.
Ціна акцій інтернет-компанії Google опустилася в понеділок на $12,36 - до $318,78, що є мінімальним рівнем з жовтня 2005 року. Експерти Barclays погіршили оцінку виторгу Google у четвертому кварталі через погіршення ситуації в сфері інтернет-пошуку.
Прибуток компаній, акції яких входять у розрахунок індексу S&P 500, що відзвітувалися за третій квартал, впав в середньому на 19%. За прогнозами аналітиків, в 2008 році даний показник зменшиться на 8,5%, а в 2009 році - виросте на 12%.
Проте, інвестиційний управляючий Fiduciary Trust думає, що "прогнози на 2009 рік як і раніше занадто оптимістичні". "Не думаю, що ми вже вийшли зі скрутного стану", - додав він.
Папери General Motors (GM) подешевіли на $1 - до $3,36. Експерти Deutsche Bank погіршили рекомендації для автовиробника, акції якого втратили минулого тижня 25% вартості, до "продавати" з "тримати".
"Навіть якщо GM успішно уникне банкрутства, ми думаємо, що майбутнє компанії буде, швидше за все, схожим на банкрутство", - говориться у звіті Deutsche Bank.
У той же час акції American International Group Inc. (AIG) злетіли в ціні на 8,1% на повідомленні про збільшення урядом США державної допомоги цієї страхової компанії до більше $150 млрд.
США зменшать початковий кредит, що врятував у вересні страхову компанію від краху, до $60 млрд із $85 млрд, придбають привілейовані акції AIG на $40 млрд та іпотечні цінні папери, які належать AIG, або за якими AIG виступає поручителем, на $52,5 млрд, говориться в заяві Федеральної резервної системи. Ці заходи спрямовані на "створення стійкої структури капіталу AIG і на вирішення проблеми ліквідності, які вона відчуває у зв'язку з кредитними дефолтними свопами та кредитними операціями із цінними паперами в США".
Папери McDonald's Corp. подорожчали на 1,8% через те, що продажі найбільшої у світі мережі ресторанів швидкого обслуговування в жовтні виявилися вище прогнозу аналітиків.
Мережа магазинів роздрібної торгівлі електронікою Circuit City Stores Inc. подала заяву до суду по банкрутствах через підвищення конкуренції з боку Best Buy Co., Wal-Mart Stores Inc. і онлайн-ритейлерів. Після цього торги акціями компанії, які подешевіли цього року на 98%, були припинені.
Circuit City, що була заснована в 1949 році, втратила більше $5 млрд ринкової вартості за останні два роки. Мережа має 721 магазин у США й близько 770 у Канаді. Компанія заявила, що підвищення конкуренції негативно позначилося на продажах, особливо в районах, де населення має низькі доходи.
Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у понеділок знизився на 73,27 пункту (0,82%) - до 8870,54 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшилося на 11,78 пункту (1,27%), склавши 919,21.
Значення індексу Nasdaq Composite опустилося на 30,66 пункту (1,86%) - до 1616,74 пункту.
З початку поточного року S&P 500 втратив вже 38%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас