Націоналізація ПІБ все ще можлива — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Націоналізація ПІБ все ще можлива

Фондовий ринок
1486
Націоналізація Промінвестбанку (ПІБ, Київ) усе ще можлива, якщо новий найбільший власник банку не зможе зміцнити його фінансовий стан, вважає голова Ради Нацбанку України (НБУ) Петро Порошенко.
"Або проблема з наданням відповідних коштів (інвестором) буде вирішена... або ці функції повинна взяти на себе держава", - сказав він на брифінгу в четвер.
Як повідомлялося, у вересні 2008 року Промінвестбанк заявив про рейдерську атаку на нього, у результаті якої вкладники банку стали масово вилучати кошти із кредитно-фінансової установи. НБУ вирішив підтримати ПІБ: наприкінці вересня банку була відкрита річна кредитна лінія в розмірі 5 млрд грн, а вже 7 жовтня НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Промінвестбанку.
Разом з тим, 3 листопада новий стратегічний інвестор пред'явив права на володіння 68% акцій ПІБ і погодив план оздоровлення кредитно-фінансової установи з Нацбанком. НБУ не наводить суму угоди і не називає стратегічного інвестора ПІБ, але відзначає, що реєстрація прав нового власника була проведена у встановленому законодавством порядку.
За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна", у групу покупців контрольного пакета входять, зокрема, співвласники великої корпорації з активами в Україні SLAV AG брати Андрій і Сергій Клюєви.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас