Кабмін заборонив ввезення в Україну секонд хенду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін заборонив ввезення в Україну секонд хенду

1709
Кабінет міністрів України прийняв постанову "Про заборону ввезення на митну територію України, як давальницької сировини, одягу та інших виробів, які використовувалися". Про це повідомили в прес-службі Міністерства економіки України. У міністерстві відзначають, що ввезення зазначеної давальницької сировини в 2007 році в порівнянні з 2006-м збільшилося майже в 10 разів.
Як сказав міністр економіки Богдан Данилишин: "Вироби з текстильного матеріалу, які були в користуванні, поставляються навалом або в тюках без сортування, що ускладнює контроль за наступним використанням і може спричинити нелегальне ввезення таких виробів і негативний вплив на виробництво легкої промисловості в Україні".
Міністр відзначив стурбованість і санітарний аспект проблеми. "Існуюча нормативна база не передбачає обов'язкової сертифікації таких товарів. Як наслідок, гарантій щодо безпеки таких товарів нема, чим порушується право громадян на захист їхнього здоров'я і придбання товарів належної якості", - сказав Б.Данилишин.
У прес-службі Мінекономіки повідомили, що, за даними Ради національних асоціацій товаровиробників при Кабміні та Української асоціації підприємств легкої промисловості, в 2007 році в режимі імпорту в цілому було завезено таких товарів в Україну в кількості 1,95 кг на одного жителя, а загальний обсяг імпорту перевищував виробництво в 4 рази.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас