ЄС: Час саморегулювання фінансів минув — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: Час саморегулювання фінансів минув

317
26 листопада Єврокомісія оголосить власний план подолання фінансової кризи і забезпечення економічного підйому в країнах ЄС.
У Брюсселі 4 листопада закінчилася нарада міністрів фінансів Євросоюзу. Метою зустрічі було вироблення єдиної позиції до світового фінансового саміту, що повинен відбутися в США.
"Європа повинна усвідомити свою відповідальність у будівництві нової фінансової архітектури", - заявив міністр фінансів Австрії Вільхельм Мольтерер.
Міністр фінансів Франції, яка очолює зараз Євросоюз, Крістін Лагард запропонувала програму реформування фінансових ринків. Центральне місце в ній займає посилення контролю та регулювання фінансових інститутів і ринків. Цей план був підтриманий всіма міністрами. Голова мінфіну Нідерландів Воутер Бос указав, що часи, коли можна було сподіватися на саморегулювання в цій сфері, минули.
Загроза кредитної кризи в Європі не подолана, заявив на зустрічі прем'єр-міністр і міністр фінансів Люксембургу Жан-Клод Юнкер. "Ризик кредитної кризи залишається", - сказав він. Юнкер, що є також головою групи, у яку входять 15 країн з єдиною європейською валютою, підтвердив: країни єврозони відмовилися від створення спільного економічного уряду. Цю ідею намагався реалізувати президент Франції Ніколя Саркозі.
Щоб уникнути рецесії, підкреслив Юнкер, необхідно застосовувати стратегію "точкової" допомоги для оздоровлення кон'юнктури.
Єврокомісар з економіки Хоакім Альмунія повідомив, що країни ЄС домовилися координувати національну бюджетну політику з метою боротьби з наслідками світової фінансової кризи. Він повідомив також, що 26 листопада Єврокомісія оприлюднить власний план забезпечення економічного підйому в країнах ЄС.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас