У супермаркетах зникають продукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У супермаркетах зникають продукти

Аграрний ринок
13434
У минулу п'ятницю на полицях магазинів мережі Fozzy Group ("Сільпо", "Бумі-маркет", "Фора") не була представлена продукція деяких виробників алкоголю. Серйозно заборгувала перед постачальниками і дніпропетровська мережа "Велика ложка". "Її магазини спорожніли приблизно на п'яту частину", - повідомляє один з учасників ринку. За словами виробників харчової продукції, проблеми з оплатою зазнають також супермаркети "Велика кишеня" і "Фуршет".
Першим на незадовільні розрахунки із супермаркетами поскаржився один з найбільших виробників ковбасної продукції "Кременчукм’ясо". За словами співвласника підприємства, депутата Верховної Ради від БЮТ Олега Бабаєва, мережа магазинів "Сільпо" заборгувала "Кременчукм’ясу" 3 мільйони гривень. Через це виробник погрожує припинити постачання своєї продукції в зазначені супермаркети.
Про збільшення заборгованості з боку торговельних мереж говорять й у компанії "Союз-Віктан". Але припиняти поставки продукції в супермаркети "Союз-Віктан" поки не має наміру. У випадку несвоєчасних оплат компанія спочатку спробує домовитися.
Профільні аналітики проблему зі збільшенням заборгованостей торговельних мереж пояснюють нестачею в них коштів. "Для свого розвитку рітейл залучав великі банківські кредити. Зараз банки різко скорочують розміри кредитування, тому торговельні мережі найчастіше компенсують нестачу коштів за рахунок збільшення заборгованості перед постачальниками і виробниками за поставлену продукцію", - пояснив директор компанії RetailStudio Михайло Грищенко.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас