Італійська авіакомпанія погодилась придбати Alitalia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італійська авіакомпанія погодилась придбати Alitalia

272
Італійська авіакомпанія (CAI) вирішила представити пропозицію купівлі збанкрутілого італійського авіаперевізника Alitalia. Про це сказано в повідомленні компанії.
Дане рішення було прийнято на нараді Ради директорів. Також стало відомо про готовність CAI вкласти в Alitalia, що знаходиться в глибокій кризі, один мільярд євро.
Також у п'ятницю голова Національного агентства цивільної авіації Віто Ріджіо висловив занепокоєння, що Alitalia може втратити ліцензію на авіаперельоти, якщо переговори між CAI і профспілками проваляться.
"У випадку відсутності пропозиції з боку Італійської авіакомпанії про покупку активів Alitalia, а також альтернативного плану надзвичайного комісара Ради міністрів Аугусто Фантоцци, ліцензія, продовжена на підставі надання гідного плану виводу із кризи авіакомпанії, буде анульована", - заявив він.
Раніше вже повідомлялося, що у випадку відсутності плану виводу Alitalia із кризи, компанії загрожує відкликання ліцензії.
Нагадаємо, що Alitalia не приносить прибутку з 2002 року. Щодня перевізник, 49,9% якого належить державі, зазнає збитків у розмірі трьох мільйонів євро. Заборгованість компанії досягає 1,2 мільярди євро.
Нагадаємо, що ще 22 квітня Air France KLM відмовилася від планів покупки італійської авіакомпанії Alitalia.
Наприкінці грудня 2007 року рада директорів Alitalia рекомендувала уряду країни продати держпакет акцій альянсу Air France-KLM.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас