Україна та Польща прийняли правила малого прикордонного руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна та Польща прийняли правила малого прикордонного руху

322
Україна та Польща погодили правила малого прикордонного руху. Про це журналістам повідомив заступник Міністра закордонних справ України Костянтин Єлисєєв.
"Ми погодили зони, у рамках яких громадяни відповідно і України і Польщі будуть мати можливість подорожувати без віз, тільки на підставі окремих посвідчень", - сказав Єлисєєв.
Він виразив надію, що до кінця поточного року Польща здійснить всі необхідні внутрішні процедури для того, щоб угода про малий прикордонний рух вступила в дію з початку наступного року.
Єлисєєв також повідомив, що вдалося домовитися з польською стороною про те, щоб зона малого прикордонного руху мала б охоплення території " плюс 30 кілометрів".
Заступник міністра пояснив, що раніше була підписана угода про те, що зона малого прикордонного руху буде становити 30 км, однак українській стороні вдалося переконати ЄС і Польщу у виняткових випадках збільшувати зону, що охоплює малий прикордонний рух. "Ми пояснили, якщо зона буде до 30 км, то значна частина українських громадян буде позбавлена права прибувати на території республіки Польща", - підкреслив Єлисєєв.
Він також повідомив, що досягнуто домовленості з Євросоюзом про продовження переговорів щодо розширення зони малого прикордонного руху до 50 км. Єлисєєв відзначив, що МЗС має намір провести переговори про зону малого прикордонного руху з Румунією.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас