"АвтоВАЗ" купує 100% "ІжАвто" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"АвтоВАЗ" купує 100% "ІжАвто"

Фондовий ринок
248
Угода про придбання ВАТ "АвтоВАЗ" 100% акцій "ІжАвто" 30 жовтня була схвалена Федеральною антимонопольною службою (ФАС) Росії.
Іжевський автомобільний завод, що входить до групи "СОК", зараз випускає автомобілі Kia, ВАЗ та Іж. Однак сума угоди та її терміни поки не розголошуються.
Раніше президент найбільшого в країні виробника автомобілів Борис Алешин вже заявляв, що на потужностях заводу "ІжАвто" може бути організоване виробництво автомобілів моделей "Лада", Renault й Nissan.
Нагадаємо, блокуючий пакет акцій "АвтоВАЗа" - 25% плюс одна - належить французькій компанії Renault, майже 16% активів якої, у свою чергу, належать уряду Франції. Крім російського автовиробника, Renault належить 44% акцій Nissan, другої за величиною автомобільної компанії Японії.
"Волзький автомобільний завод" - найбільший російський виробник легкових автомобілів. Розташований у м. Тольятті (Самарська область). У будівництві заводу, розпочатого в 1967 році, брав участь концерн Fiat.
Як повідомлялося раніше, відповідно до наказу про роботу заводу, який підписав 29 жовтня 2008 року президент "АвтоВАЗа" Борис Алешин, автозавод влаштовує для своїх працівників "різдвяні канікули" на три тижні з 29 грудня до 18 січня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас