На фоні фінкризи рівень витрат американців за липень-вересень був найнижчим за останні 28 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фоні фінкризи рівень витрат американців за липень-вересень був найнижчим за останні 28 років

654
Фінансова криза, що вибухнула у США, змусила американців різко знизити витрати. Згідно з оприлюдненими у четвер офіційними даними, у період з липня по вересень нинішнього року рівень витрат населення був найнижчим за останні 28 років, коли в 1980-і роки в країні була економічна криза.
Більше того, продавці побоюються, що в нинішньому передріздвяному сезоні, коли в США проходять основні розпродажі, доходи магазинів, незважаючи на відчутні знижки, різко знизяться. Ці побоювання ґрунтуються, у тому числі, і на оприлюднених офіційних даних, згідно з якими валовий внутрішній продукт скоротився в третьому кварталі нинішнього року на 0,3%. За цей же період різко знизилися доходи населення, відзначають фахівці.
Зниження американцями витрат економісти вважають обґрунтованим, тому що, на їхню думку, найгірші часи ще попереду. У четвертому кварталі нинішнього року, вважають фахівці, скорочення ВВП складе від 1 до 2%, передає ПРАЙМ-ТАСС.
За наявними офіційними даними, тільки у вересні нинішнього року на 30% упали продажі автомобілів і меблів, а також різко знизилися продажі ювелірних прикрас. Американці стали менше купувати одягу і взуття. Крім того, вони стали заощаджувати на продуктах, купуючи менш дорогі, і на ліках, купуючи аналоги замість препаратів відомих марок.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас