Банкіри допускають повернення долара до позначки 5,5 грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри допускають повернення долара до позначки 5,5 грн.

Валюта
16217
Банкіри прогнозують готівковий курс гривні на рівні 6 UAH/USD до кінця 2008 року. Деякі не виключають ще більш сильне зміцнення гривні з початку наступного року.
"Зараз Нацбанк одержав позитивне посилання від Міжнародного валютного фонду, і першою справою НБУ захоче заспокоїти валютний ринок. Цей рік ще буде в межах 6, - переконаний голова правління "Терра Банку" Сергій Щербина. - Надалі реально повернутися на курс 5,5, тому, що в нас 30% кризи і 70% паніки на ринку".
Як повідомляють "Українські новини", голова правління "Трансбанку" Олександр Адлер відводить Нацбанку ключову роль у стабілізації гривні. "Головний гравець у цій справі - Національний банк. У нього є можливість зробити так, щоб курс зменшився і стабілізувався. Я думаю, що це перегрітий курс, і до кінця року він буде близько 6 (UAH/USD)", - сказав банкір, додавши, що з початку наступного року ситуація стабілізується, і гривня може зміцнитися до 5,5 UAH/USD, а може і сильніше.
Перший заступник голови правління "Ощадбанку" Владислав Кравець відмовився прогнозувати можливий курс гривні до кінця року, тому що все буде залежати від Міжнародного валютного фонду. На думку банкіра, якщо МВФ дасть кредит, то ситуація на ринку валюти заспокоїться.
Нагадаємо, сьогодні з ранку готівковий курс американського долара досяг 7 гривень. В окремих банках за долар просять уже 7,40 грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас