Готівковий курс гривні у Києві у четвер до середини дня зміцнився до 6,0-6,6 грн/1 дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Готівковий курс гривні у Києві у четвер до середини дня зміцнився до 6,0-6,6 грн/1 дол.

Валюта
4402
Готівковий курс гривні до долара в київських банках до середини дня четверга зміцнився до 6,0-6,6 грн/$1 з 6,65- 7,2 грн/$1 вранці.
За даними операторів ринку, у банку "Хрещатик" курс склав 6,1-6,4 грн/$1, Райффайзен Банку Аваль - 6,0-6,3 грн/$1, Укрсоцбанку - 6,05-6,35 грн/$1, OTП Банку - 6,25-6,56 грн/$1, печерській філії ПриватБанку - 6,2-6,51 грн/$1.
За оцінкою банкірів, опитаних агентством "Інтерфакс-Україна" у четвер, зміцнення гривні на готівковому ринку обумовлено активними інтервенціями Національного банку України (НБУ) на міжбанківському ринку.
"Готівковий курс відреагував на ситуацію на міжбанку: НБУ почав проводити активні інтервенції", - сказав агентству голова правління Укрпромбанку (Київ) Олександр Солтус.
"Очевидно, НБУ почав витрачати валютні резерви на інтервенції, одержавши підтвердження, що Верховна Рада прийме пакет антикризових заходів, і доступ до коштів МВФ буде відкритий", - таку думку агентству висловив представник одного з банків з іноземним капіталом.
"Курс гривні на готівковому ринку зміцнився після того, як НБУ одержав команду на активні інтервенції. Але зміцнення гривні буде короткостроковим, на один-два тижні, далі можлива девальвація", - вважає представник іншого банку з іноземним капіталом
"Цей захід (інтервенція НБУ) украй необхідна ринку. Якби НБУ це зробив раніше (провів масовану інтервенцію ), не було б паніки і божевільних прогнозів щодо курсу, які не виправдовуються і викликають ще більший дефіцит доларів. Чим більше прогнозованою буде політика регулятора, тим швидше заспокоїться ринок. Під кінець року котирування на міжбанку можуть скласти 6,5-6,8 грн/$1. Якщо регулятор буде постійно виходити на ринок, то зможе втримати курс на рівні 6,0-6,3 грн/$1", - сказав голова правління ЗАТ "Дочірній банк Ощадбанку Росії" (Київ) В'ячеслав Юткін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас