Корреспондент.net підрахував втрати українських олігархів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корреспондент.net підрахував втрати українських олігархів

3380
Кореспондент.net підрахував втрати українських олігархів через кризу на фондових ринках. Але підрахунок робився тільки для тих компаній бізнесменів, акції яких продаються на біржах та офіційно входять у структури того чи іншого олігарха.
Точно підрахувати втрати власників металургійних підприємств і банків від поточної кризи (наприклад, з початку року) можна тільки для тих компаній, акції яких котируються на фондовій біржі (ПФТС).
"Вивести кінцеву цифру статку того чи іншого олігарха не можливо тепер, тому що не всі активи мають відкриті фінансові дані, не всі активи торгуються на фондових біржах, багато активів перебувають за кордоном з дуже великою географією, деякі активи вимагають специфічної оцінки (футбольні клуби і т.д.), стислі строки для виконання роботи", - відзначають у Капітал Таймс.
Список здешевлення активів українських бізнесменів виглядає в такий спосіб:
Рінат Ахметов - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 68,1 млн грн. Втрати до кінця жовтня -70%.
ПРИВАТ - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 26,3 млн грн. Втрати до кінця жовтня -66%
Костянтин Жеваго - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень - 2008 14 млн грн. Втрати до кінця жовтня - 80%
Віктор Пінчук - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 12,7 млн грн. Втрати до кінця жовтня - 69%.
Олександр Ярославський - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 12,3 млн грн. Втрати до кінця жовтня - 73%.
Дмитро Фірташ - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 0,4 млн грн. Втрати до кінця жовтня - 18%.
Володимир Бойко - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 21,0 млн грн. Втрати до кінця жовтня - 82%.
Віктор Нусенкіс - капіталізація компаній, що котируються на біржах на січень 2008 - 24,2 млн грн. Втрати до кінця жовтня - 80%.
(Дані Капітал Таймс, Велес-Капітал)
За даними компанії Аврора-Капітал, статки олігархів зменшувалися ще швидше.
Ахметов
На початок року, за нашими оцінками, його багатство становило 29 млрд. $. На сьогодні воно зменшилось до 11 млрд. $.
Жеваго
На початок року, за нашими оцінками, його статки становили 3.8 млрд. $. На сьогодні вони зменшились до 0.9 млрд. $.
Пінчук
На початок року, за нашими оцінками, його статки становили 7 млрд. $. На сьогодні вони зменшились до 3 млрд. $.
ІСД (Тарута, Гайдук)
На початок року, за нашими оцінками, їхнє багатство становило 7.2 млрд. $. На сьогодні воно зменшилось до 1.2 млрд. $.
Приват (Боголюбов, Мартинов, Коломойський)
На початок року, за нашими оцінками, їхні статки становили 13.8 млрд. $. На сьогодні вони зменшились до 7 млрд. $.
Як повідомили в компанії Капітал Таймс, на 16% за день, 17 жовтня, упали котирування акцій коксохімічної галузі. Криза металургії в першу черзі відображається саме на цьому секторі. Ціни бід Авдієвського коксохімічного заводу (AVDK) упали з 4,1 до 3,25 грн., Ясинівського коксохімічного заводу (YASK) - з 0,54 до 0,4 грн. Перший завод входить у групу Метінвест, другий - Концерн Енерго.
На металургійних підприємствах обох груп (Азовсталь і Донецький металургійний завод відповідно) останнім часом відбулося різке зниження обсягів виробництва.
Банківський сектор тільки за вчорашній день втратив 13,27%.
Ухвалення рішення МВФ про надання кредиту Україні на два роки не сприяло оптимізму учасників фондового ринку. Основною умовою для виділення коштів є прийняття Верховною Радою пакета антикризових заходів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас