30 мільйонів за проект НСК "Олімпійський" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

30 мільйонів за проект НСК "Олімпійський"

Казна та Політика
581
Німецьке архітектурне бюро GMP оцінило проектні роботи з реконструкції київського стадіону в 30 мільйонів доларів.
Містобудівна рада столиці в цілому схвалила проект реконструкції стадіону "Олімпійський", що розробила німецька компанія GMP von Gerkan, Marg und parthners. Нова арена, що повинна прийняти фінальний матч Євро-2012, буде вміщати, за словами головного автора проекту Крістіана Гоффманна, 72 тисячі глядачів. Правда, кількість так званих "чистих" місць (тобто без ложі преси, VIP-ложі, а також місць із перешкодами в полі зору) складе 52 тисячі.
Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) реконструкції, а фактично зведення нового стадіону передбачає наявність двох ярусів трибун, скляного "козирка", комерційних зон, а також паркування для почесних гостей на 400 машино-місць. Основне ж паркування на 12 тисяч місць для вболівальників в 1,5-кілометровій зоні від арени повинно облаштувати саме місто.
GMP вартість проектних робіт з реконструкції "Олімпійського" оцінила в 30 мільйонів доларів. А безпосереднє будівництво нової арени повинно обійтися державі, за попередніми оцінками, у суму близько 300 мільйонів доларів. Містобудівна рада буде рекомендувати проект для узгодження і затвердження Кабміну.
Правда, при цьому головний архітектор Києва Василь Присяжнюк озвучив кілька рекомендацій німецької компанії. Так, GMP необхідно доробити конструкцію "козирка", погодити з Міськадміністрацією використання прилеглих територій, визначити раціональне використання простору з урахуванням комерційної складової і чітко встановити остаточну місткість стадіону. Проект повинен бути розглянутий Кабміном, після чого буде затверджені кошторисна вартість і почнуться роботи зі зведення арени.
Олесь Христюк
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас