Число злиттів у Європі у 2009 році сповільниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Число злиттів у Європі у 2009 році сповільниться

293
Професіонали ринку M&A (Mergers&Acquisitions) пророкують зниження числа злиттів і поглинань у Європі в наступному році. Хоча, на їхню думку, усе ще є безліч потенційних угод у фінансовому та енергетичному секторах, повідомляє Reuters.
Очікується, що найбільш активними на ринку M&A стануть компанії гірничорудної промисловості, виробники ТНП і підприємства, що працюють у секторі охорони здоров'я.
"Може спостерігатися велика консолідація в багатьох секторах, оскільки більш сильні фірми використовують для своєї вигоди можливості, надані змінами на ринку", - вважає європейський керівник відділу інвестицій Merrill Lynch Грейг Кобен.
Кількість злиттів у Європі цього року склала 11.220, що трохи вище 10.503 угод, зареєстрованих в 2002 році - найнижчого числа злиттів за останні 10 років. Європейські компанії знизили обсяг злиттів і поглинань на 37% до $1,328 трлн. У наступному році зниження обсягу угод може стати більш значним.
Є дві умови для успішної діяльності ринку M&A: більш дешевий і доступний борг, а також скорочення волатильності на фондових ринках. "Коли фондовий ринок коливається вгору або вниз на 10% і більше протягом одного тижня, то дуже важко оцінити будь-яку угоду", - пояснює співголова європейського відділу M&A в Citigroup Іан Харт.
Згідно з опитуванням європейських професіоналів M&A, проведеним в першій половині серпня, 36 % фахівців було впевнено, що в наступному році найбільший обсяг злиттів і поглинань припаде на фінансовий сектор. 34% опитаних ставлять на збільшення угод серед енергетичних компаній. Телекомунікації, ЗМІ, гірничодобувна промисловість, охорона здоров'я і ТНП усі разом одержали 25% голосів експертів M&A.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас