Список політиків - багатіїв світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Список політиків - багатіїв світу

2324
Газета The Times склала десятку найбагатших політиків світу. У неї ввійшли два депутати Верховної Ради - "регіонал" Рінат Ахметов і "бютівець" Костянтин Жеваго.
Найбагатшим політиком світу став Сулейман Керімов - член Ради Російської Федерації від Республіки Дагестан. Його багатство оцінюється в 17,5 мільярда доларів. Основні активи Керімова - акції "Газпрому", Ощадбанку, Московської міської телефонної мережі, "Поліметалу" (видобуток срібла і золота) і т.д.
У трійку політиків-підприємців увійшли мер Нью-Йорка Майкл Блумберг і мер Корбей-Есона (передмістя Парижа) Серж Дассо. В активах Блумберга - телеканали, радіостанції і всесвітньо відома мережа фінансових новин "Блумберг-Ньюс". Сім'ї Дассо належить великий авіаконцерн Dassault Aviation.
Серед українських політиків найвищий (шостий) рядок зайняв Рінат Ахметов - власник групи "СКМ". Статки донецького бізнесмена західні ЗМІ оцінили в 7,3 мільярди доларів. Співвласник групи "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго зайняв дев'яту позицію, ставши наймолодшим у списку політиків-мільярдерів. Його активи The Times оцінила в 3,4 мільярди доларів.
Представників Росії в рейтингу троє. Крім Сулеймана Керімова, у список увійшли помічник міністра охорони здоров'я та соціального розвитку Росії Андрій Молчанов і сенатор Держдуми Гліб Фетисов зайняли 7-е і 8-е місця. Молчанов - акціонер компанії "Ленстройреконструкция", що займається будівництвом і реконструкцією елітних будинків. Фетисов - власник фінансово-інвестиційної групи "Мій банк", а також акціонер компанії Altimo (14,35%), що управляє активами "Альфа-груп".
Замикає список ліванський підприємець і політик Саад Харірі. Після загибелі в 2005 році його батька, екс-прем'єра Лівану Рафіка Харірі, він очолив політичну силу "Рух за майбутнє", а також більшість у парламенті країни. Саад Харірі очолює будівельну компанію Saudi Oger, що представлена в Європі, Африці, Латинській Америці і США.
Катерина Буганова
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас