Японці презентували господарського робота для пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці презентували господарського робота для пенсіонерів

156
Фахівці Токійського університету разом з сімома провідними японськими компаніями представили господарського робота AR (Assistant Robot) для старіючого населення.
Під час презентації 130-кілограмовий андроїд зміг випрати сорочку в машині і вимити шваброю підлогу. Але розробники повідомляють, що це ще не все - робот здатний працювати протягом 30-60 хвилин залежно від навантажень. Він оснащений декількома відеокамерами, ультразвуковими датчиками і лазерним далекоміром, тому фахівці вважають, що він здатний допомогти по господарству людям похилого віку.
Завдяки своїй оснащеності AR пізнає навколишнє середовище, створює його 3D-модель і візуально визначає успішність тієї чи іншої дії. За словами творців робота, машини-помічники такого роду років через десять займуть своє місце між споживчою електронікою і побутовою технікою та будуть продаватися за такими ж невисокими цінами, як й автомобілі.
Як відомо, це не перша розробка японських фахівців. Раніше вчені з університету Осаки представили дівчинку-робота. А до цього презентували робота-бармена, робота-хірурга, домашнього робота, робота-диригента та інших.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас