НБУ вимагає від банків забезпечити своєчасне підкріплення кас і обмінних пунктів готівкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ вимагає від банків забезпечити своєчасне підкріплення кас і обмінних пунктів готівкою

Валюта
1062
Національний банк вимагає від банків забезпечити своєчасне підкріплення їх операційних кас і обмінних пунктів готівкою для безперебійного проведення валютообмінних операцій.
Про це сказано в листі НБУ № 13-121/4647-14272 від 21 жовтня.
"Національний банк вимагає від керівників банків, фінансових установ забезпечити своєчасне підкріплення операційних кас і пунктів обміну іноземної валюти готівковими для безперебійного забезпечення потреб населення й проведення всіх операцій, які банки повинні здійснювати", - сказано в листі.
НБУ також виражає стурбованість випадками неналежного задоволення банками зростаючого попиту населення на готівкову інвалюту.
НБУ попереджає банки про можливе застосування твердих заходів впливу до порушників вимог регулятора.
"Національний банк буде вживати відповідних заходів щодо підтримки стабільності готівкового валютного ринку, включаючи застосування до банків твердих заходів впливу за порушення нормативно-правових актів", - сказано в листі.
Застосування таких заходів НБУ допускає при виявленні порушень, які допускаються як самими банками, так і їх агентами (обмінними пунктами, які працюють за агентськими угодами з банками).
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас