Єврокомісія буде боротися з імпортом нелегально вирубаних лісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія буде боротися з імпортом нелегально вирубаних лісів

145
Єврокомісія пропонує боротися з імпортом нелегально вирубаних лісів. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції комісар ЄС із питань охорони навколишнього природного середовища Ставрос Димас, представляючи схвалений Єврокомісією пакет пропозицій.
"Я дуже щасливий, що комісія схвалила сьогодні пакет, що передбачає запобігання і покарання за нелегальну вирубку лісів", - сказав комісар.
Він відзначив, що пакет містить у собі проект регуляторного акту та Комюніке до Європарламенту і Ради ЄС.
Відповідно до регуляторного акту, Єврокомісія пропонує вимагати від всіх імпортерів і трейдерів деревини сертифікат про її походження та підтвердження того, що вирубка проводилася відповідно до законодавства країни, з якої здійснюється імпорт.
Крім того, регуляція передбачає накладення штрафів на трейдерів та імпортерів, які не зможуть надати відповідні документи, або у випадку доказу, що завезена ними деревина була незаконно вирубана. У той же час, проект документа не встановлює якісь конкретні розміри штрафів. "Це в компетенції країн-членів", - сказав із цього приводу комісар ЄС.
Комюніке, за словами С.Димаса, ставить за мету зменшити на 50% збезлісення планети, а до 2030 року зупинити збезлісення.
"Ліси дуже важливі для боротьби із кліматичними змінами. Ви знаєте, що 20% викидів СО2 в атмосферу відбувається через вирубку лісів, особливо тропічних. Крім того, вирубка шкодить біорозмаїттю планети", - сказав комісар, відзначивши, що пропозиції Єврокомісії є першими, які направлені не тільки на захист внутрішнього ринку, але й на забезпечення дотримання законодавства з охорони природи в інших країнах світу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас