Фінансова криза добралася до луганських шахт - гірникам нема куди продавати вугілля і нема за що отримувати зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза добралася до луганських шахт - гірникам нема куди продавати вугілля і нема за що отримувати зарплати

Енергетика
813
Вугільна галузь почала зазнавати на собі світову фінансову кризу слідом за металургійними підприємствами України - луганські шахти вже відчули на собі кілька труднощів. Станом на сьогодні підприємство "Ровенькиантрацит" виплатило зарплату гірникам тільки за серпень місяць, за вересень грошей шахтарі поки не одержали. Про це в інтерв'ю кореспондентові Cxid.info заявили в дирекції з економічних питань ГП "Ровенькиантрацит".
Також на підприємстві заявили, що їм нема куди збувати вугілля - металургійні підприємства через відсутність коштів і простій виробництва відмовилися від всіх поставок. А це у свою чергу боляче вдарило і по інших галузях, у тому числі енергетиці. "Нас не влаштовує і валютна політика держави, тому що це впливає на зниження експортних цін", - заявили представники підприємства. Зараз гірники "Ровенькиантрацит" чекають зарплати за вересень - поки її немає.
На ГХК "Луганськвугілля", що зазнають ті ж проблеми, що й інші вугільні підприємства України. "Ми в цьому місяці зарплати виплатили, хоч і із затримкою. От поки можемо платити зарплати - будемо працювати без перебоїв і не думати про якісь кризи".
За наявною інформацією, на низці луганських вугільних підприємств - у тому числі в "Антрациті" із Червоного Променя і "Лисичанськвугіллі" - шахтарі не одержали зарплату навіть за серпень. На цих підприємствах ситуацію поки не коментують.
Нагадаємо, недавно перший заступник губернатора Луганської області Юрій Ареф'єв повідомив, що на питання про затримку виплати заробітних плат гірникам Міністр вугільної промисловості України Віктор Полтавець послав керівників луганських вуглевидобувних підприємств на три букви.
"Полтавець мені сказав: "Шановний Юрій Євгенович... Так пішли вони на... ці "генерали". Ні Міністр, ні голови адміністрацій не повинні вирішувати питання, які безпосередньо покладені на плечі генеральних директорів. Ніхто їх на цю роботу йти не змушував", - процитував міністра вугільної промисловості Юрій Ареф'єв.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас