На внутрішньому ринку ЄС знизились ціни на зернові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На внутрішньому ринку ЄС знизились ціни на зернові

Аграрний ринок
527
Європейська комісія планує відновити імпортні мита на зернові. Про це заявила комісар ЄС із питань сільського господарства та сільського розвитку Маріанн Фішер Буль. За її словами, ці плани пов'язані зі зниженням цін на зернові на внутрішньому ринку ЄС.
Проект рішення переданий Керуючому комітету Спільної організації сільськогосподарських ринків для затвердження.
Передбачається, що у випадку поновлення мит трейдери, чий транспорт із зерновими почав рух найпізніше в день вступу в силу регуляторного акту, ще зможуть скористатися преференціями “нульової” ставки мит, відповідно до чинного зараз режиму.
Як повідомлялося, 20 грудня 2007 року Рада міністрів з питань охорони навколишнього природного середовища ЄС скасувала імпортні мита на більшість зернових до кінця 2007/2008 маркетингового року - до 30 червня 2008 року.
Рішення поширюється на всі зернові, крім вівса, гречки і проса.
26 листопада 2007 року Єврокомісія запропонувала скасувати імпортні мита на більшість зернових через дефіцит зерна на внутрішньому ринку ЄС.
26 червня 2008 року рішення про скасування імпортних мит було продовжено ще на один маркетинговий рік - до 31 червня 2009 року.
До введення пільгового режиму ЄС мав "нульове" імпортне мито на пшеницю твердих сортів, високоякісну пшеницю м'яких сортів, жито і сорго. У той же час на імпорт зернових з окремих регіонів існували певні квоти. Імпорт понад ці квоти приводив до стягнення мит.
Нульові ставки мит застосовувалися до імпорту твердої пшениці, високоякісної м'якої пшениці, жита і сорго в рамках квот та 93 євро за тонну - якщо імпорт перевищує квоти.
Мито на кукурудзу становило 0 євро за тонну з 1 жовтня 2007 року в рамках виділених квот, і 95 євро - у випадку перевищення імпортних квот. Крім того, в 2003 році були введені квоти на імпорт ячменя та низькоякісної і середньоякісної м'якої пшениці із країн СНД. На пшеницю низької та середньої якості річна квота становила 2,989 млн. тонн, з них 572 тис. - для імпорту пшениці зі США, 38,85 тис. тонн - з Канади. Імпортне мито на поставки зернових понад квоти становили 12 євро за тонну.
Річна квота на ячмінь становила 306,2 тис. тонн зі ставкою мита 16 євро за 1 тонну. Річна квота на ячмінний солод установлена в розмірі 50 тис. тонн зі ставкою мита 8 євро за тонну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас