СБУ розкрила спроби "чорного піару" проти українських банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розкрила спроби "чорного піару" проти українських банків

2496
СБУ розкрила спроби "чорного піару" проти декількох провідних банків України.
Про це під час прес-конференції повідомив в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, передає РБК-Україна.
За його словами, співробітниками головного управління СБУ в м. Києві і Київській обл. установлені особи, які виступили замовниками розміщення 10-11 жовтня в декількох газетах та у мережі Інтернет публікацій з негативною оцінкою фінансового стану кризових явищ у діяльності ВАТ АБ "Укргазбанк", АКБ "Укрсоцбанк", "Райффайзен Банк Аваль". Повідомлення викликали панічні настрої серед вкладників цих банківських установ.
Він підкреслив, що вже з'ясовано, що замовником даних публікацій виступило одне з київських товариств із обмеженою відповідальністю, що здійснює комерційну діяльність у торговельній сфері і не є клієнтом згаданих банків. Друковані видання розміщали матеріал за гроші під виглядом рекламних публікацій, за вірогідність яких видавці відповідальність не несуть.
Зібрані матеріали для передачі в органи прокуратури з метою порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст.358 КК України (підробка документів, печаток і штампів, їхній збут, використання підроблених документів).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас