Банк Японії не змінив ставку, надасть банкам необмежені фонди в рамках кредитних аукціонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії не змінив ставку, надасть банкам необмежені фонди в рамках кредитних аукціонів

Валюта
158
Банк Японії у вівторок вирішив залишити ключову ставку overnight незмінною на рівні 0,5% річних, повідомляє агентство Bloomberg.
Японський ЦБ провів незаплановане засідання, в ході якого розглядалися питання контролю фінансової системи, включаючи заходи щодо поліпшення ефективності грошово-кредитного ринку.
Керівництво банку заявило про готовність надати банкам країни необмежені фонди в рамках кредитних аукціонів, приєднавшись до європейських центробанків, що намагаються послабити напруженість на кредитних ринках.
Банк Японії "проведе операції з надання кредитів у доларах США за фіксованою ставкою, що буде визначатися для кожної операції, під відповідне забезпечення", говориться в повідомленні японського ЦБ.
Днем раніше Федеральна резервна система США оголосила, що Європейський центральний банк, Банк Англії та швейцарський ЦБ нададуть фінансовим компаніям необмежений обсяг коштів у ході кредитних аукціонів терміном на 7, 28 й 84 дні.
Банк Японії не прийняв участі в координованому зниженні базових процентних ставок низкою світових центробанків 8 жовтня, зазначивши, що "в Японії процентна ставка є дуже низькою й грошово-кредитна політика - стимулюючою".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас