"Спарта" відвоювала приріст активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Спарта" відвоювала приріст активів

Фондовий ринок
578
На тлі поглиблення світової фінансової кризи протягом минулого тижня український фондовий ринок пережив чергову корекцію. Очевидно, ця ситуація привела до подальшого зниження вартості чистих активів (ВЧА) ІСІ.
Так, за даними Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ), за цей період ВЧА 20 відкритих фондів, що входили в минулий огляд, знизилася на 7,5%. Причому тільки в чотирьох з них не зменшилася кількість розміщених інвестсертифікатів.
Найбільші втрати, в основному через скорочення кількості сертифікатів, зазнав "Парекс український збалансований фонд" (-9,75 млн. грн., або 11,05%). У відносних величинах, також в основному через скорочення кількості розміщених сертифікатів, більше за інших постраждав "СЕБ фонд грошових ринок", ВЧА якого скоротилася на 28,51% (792 тис. грн.). У середньому за два попередні тижні обсяг розміщених сертифікатів зменшився на 8%, а загальний відтік коштів склав 12,2 млн. грн.
Станом на 8 жовтня вартість чистих активів 21 відкритого фонду, що надав інформацію для аналізу (в огляд не ввійшли один фонд під управлінням КУА "КІНТО", три фонди "ПІО Глобал Україна" та один фонд під управлінням "Всеукраїнської керуючої компанії".- "і"), склала 275,7 млн. грн. При цьому варто відзначити відчутний внесок у цей обсяг уперше представленого в огляді фонду "Спарта збалансований" під управлінням КУА "Спарта", вартість чистих активів якого на кінець тижня склала 83,9 млн. грн.
Всі відкриті ІСІ, за винятком "Спарти", продемонстрували за зазначений період негативну прибутковість. Останній же досяг символічного приросту вартості активів на один сертифікат на рівні 0,01%. При цьому середня прибутковість фондів склала -2,94%. Кращі результати серед старожилів показали обидва фонди КУА "Конкорд Есет менеджмент" - "Конкорд достаток" і "Конкорд стабільність" з показниками -0,15% та -0,17% відповідно. Найменша прибутковість за минулий тиждень виявилася у фондів "Бонум оптимум" (-7,37%), "Такс ресурс" (-5,76%) і "Магістр - фонд збалансований" (-4,45%).
Середня прибутковість відкритих ІСІ за місяць із 8 вересня по 8 листопада склала -7,77%. При цьому краще за інших зберігав вартість вкладених у нього інвестицій фонд "ОТП Класичний", що втратив усього 0,73%, тоді як "Парекс український збалансований фонд" показав негативний результат на рівні 13,86%, що виявилося найгіршим показником. У той же час через ослаблення гривні та зростання вартості золота найвигіднішими інвестиціями за минулий місяць були депозити в доларах США (20,89%), у євро (17,74%) і золоті (12,12%).
З початку року середня прибутковість відкритих фондів склала -24,53%, тоді як індекс ПФТС втратив 72,77%. При цьому найкращий результат за період показав консервативний "СЕБ Фонд грошовий ринок" (-8,13%), а найгірший - "Парекс український збалансований фонд" (-35,22%), що, проте, становить 48,4% від зниження індексу ПФТС.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас