Промінвестбанк звернувся до НБУ з проханням про виділення чергового кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промінвестбанк звернувся до НБУ з проханням про виділення чергового кредиту

Валюта
6359
Промінвестбанк (ПІБ, Київ) звернувся до Національного банку України (НБУ) із проханням про виділення чергового кредиту, у рамках кредитної лінії відкритої фінансовій установі на суму 5 млрд грн.
"Тимчасовий адміністратор Промінвестбанку попросив 8 жовтня дати кредит у сумі 2 млрд грн у рахунок кредитної лінії рефінансування банку для підтримки ліквідності, відкритої відповідно до постанови правління НБУ від 30 вересня 2008 року №298, терміном до 28 вересня 2009 року по дисконтній ставці Нацбанку", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" поінформоване джерело в НБУ.
За його даними, на забезпечення кредиту були запропоновані майнові права по кредитних договорах банку із платоспроможними позичальниками на суму 2 млрд грн та іпотека нерухомості банку на суму 300 млн грн.
Як передають кореспонденти "Інтерфакс-Україна", відділення Промінвестбанку по всій країні закриті.
При цьому в точках продажів банку розміщені оголошення: "у зв'язку з постановою Нацбанку №308 від 7 жовтня 2008 року про призначення тимчасової адміністрації обслуговування клієнтів буде здійснюватися після одержання відповідних директив представників НБУ".
Як повідомлялося, у вересні Промінвестбанк заявив, що на нього тиснуть рейдерські угруповання і власники банку намагаються примусити до його продажу. Пізніше НБУ вирішив підтримати ліквідність ПІБа і відкрив для нього кредитну лінію в розмірі 5 млрд грн: кошти надаються на термін до року під 12% річних. У рамках цієї кредитної лінії в Промінвестбанк уже перераховано 2 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас