Долар зміцниться, але ненадовго, вважають мільярдери США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар зміцниться, але ненадовго, вважають мільярдери США

Валюта
5171
Мільярдери зі списку Forbes, опитані виданням, вважають, що долар у короткостроковій перспективі зміцниться проти євро та фунта, хоча його ще очікує не одне потрясіння.
"У найближчій перспективі депресивний долар продемонструє помірне зростання у зв'язку з падінням динаміки економіки світу і Європи, особливо Великобританії, що стикається з уповільненням темпів зростання і падінням цін на нерухомість", - вважає Аллен Стенфорд, засновник фінансової Stanford Financial Group.
У той же час на більш віддалену перспективу його прогноз для долара менш сприятливий. "Я припускаю, що на фінансовому ринку США трапиться ще одна криза протягом найближчих 12 місяців, що потягне долар знову вниз", - сказав Стенфорд. Один з титанів фармацевтики Ар Джей Кірк припускає, що економіка США буде виглядати менш драматично в порівнянні з Європою, що також загрузає у кризі, яка відіб'ється і на курсі долара.
"У найближчому майбутньому долар, схоже, буде йти поперед валют інших так званих "розвинених" економік, однак він буде знижуватися відносно валют економік, що більш стрімко розвиваються, з не перевантаженою видатковою частиною бюджету (на соціальні потреби)", - вважає Кірк. "У найближчій перспективі долар зміцніє, у більш далекій - ослабне", - вважає екс-губернатор Нью-Йорка Голісано.
З ним солідарний Роб Мегуір, що склав мільярдні статки на ринку нерухомості. Він звинуватив у слабкому доларі "режим Буша, що роздув зовнішній борг". "Доля долара буде нікчемною, якщо не відбудеться радикального переосмислення (економічної політики)", - вважає Мегуір. Криза довіри - одна із найсерйозніших загроз для стабільності американської валюти.
Ділок на ніші нерухомості Леон Черні, міркуючи про майбутнє валюти США, хотів би покластися на бога і провидіння. "Ніяких проблем з доларом бути не може - адже на кожній купюрі написано " На Бога уповаємо ", - відмітив він, заповнюючи запитальник Forbes.
Але відразу додав, що, на жаль, на комуністичні режими, як, наприклад, у Китаї, цей довід не діє. "У долара чудове майбутнє, якщо тільки президент і конгрес повернуться назад і кинуться бігцем від системи надмірних витрат до збалансованого бюджету. Якщо ні - долар чекає катастрофа ", - сказав Джон Піл де Джориа, відомий успіхом на ринку косметики та текіли.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас