Європейці врятуються від економічної кризи в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейці врятуються від економічної кризи в Україні

Фондовий ринок
1808
В умовах світової фінансової кризи, що поглиблюється, Україна має шанс стати "економічним острівцем стабільності" для забезпечення економічного зростання європейського регіону. Про це під час відкриття другого університету YES (Yalta European Strategy) заявив старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки імені Петерсона Андерс Аслунд.
А.Аслунд відзначив, що фінансова криза відчутно не вдарить по українській економіці, і в першу чергу по фінансовій системі держави.
"Фінансова система України працює нормально, кредитування на внутрішньому ринку обмежено через державні механізми, що допоможе уникнути переходу фінансової кризи, що розвивається в Європі, на фінансову систему України", - додав А.Аслунд.
За словами А.Аслунда, поки країни Євросоюзу протягом декількох наступного років будуть переживати збільшення фінансової кризи, такі країни як Україна, Польща, Чехія, Словаччина, Китай можуть стати економічними острівцями стабільності, які будуть забезпечувати загальне економічне зростання у регіоні, однак для цього, відзначив він, український уряд повинен направити свою роботу на розвиток держави, зокрема, на розвиток державної економіки, а не "переживати через політичні кризи".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас