Експерти: Дострокові вибори в Україні поглиблять економічну кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Дострокові вибори в Україні поглиблять економічну кризу

Казна та Політика
606
Експерти впевнені, що дострокові вибори нічим гарним для економіки України не закінчаться. На їхню думку, у сфері пасажирських перевезень і житлово-комунального господарства почнеться зростання цін. Крім того, говорять вони, можливе збільшення споживчих цін у зв'язку з інфляцією та дефіцитом робочих кадрів.
"Серйозно постраждає фінансовий сектор, слідом за яким почнуть падати й інші", - розповів директор Центру політичного та економічного аналізу Олександр Кава.
Експерт не заперечує і зростання інфляції безпосередньо перед початком передвиборної гонки. "Багато політичних сил, - говорить він, - зацікавлені в інфляції. А з урахуванням того, що більшість депутатів мають пряме відношення до низки виробничих процесів і можуть впливати на ціноутворення, варто очікувати і зміни цінової політики в споживчому секторі".
Політтехнолог Тарас Березовець вважає, що в умовах гострого загострення відносин з Росією проводити вибори взимку, коли "Газпром" може відповісти підвищенням ціни на газ, украй нерозумно. За оцінкою Олександра Кави, вартість газу для України в наступному році складе мінімум $300 за тисячу кубометрів, а то й всі $330.
Крім того, експерти очікують значне погіршення інвестиційної привабливості України.
За матеріалами:
газета Сейчас
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас