Секретаріат має намір розібратися, чому Україна почала закуповувати електроенергію у Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Секретаріат має намір розібратися, чому Україна почала закуповувати електроенергію у Росії

Енергетика
411
Секретаріат Президента має намір вивчити причини початку імпорту електроенергії з Росії. Про це повідомив перший заступник голови Секретаріату Президента Олександр Шлапак журналістам.
За його словами, необхідно розібратися, чому виникли проблеми з 2-м енергоблоком Хмельницької АЕС, чому не вистачає вугілля.
"У цьому треба розібратися, чому в нас раптом виникли проблеми з незапланованим ремонтом Хмельницької АЕС, чому в нас раптом не вистачає вугілля і куди дівається вугілля, що ми дотуємо з державного бюджету, чому воно раптом експортується замість того, щоб накопичуватися на наших станціях", - сказав він.
При цьому Шлапак додав, що міністр палива та енергетики Юрій Продан не повинен був просто так погоджуватися з імпортом, а повинен був розібратися в тому, що відбувається і можливо винести відповідні питання на обговорення Кабінету Міністрів.
Як повідомлялося, з 15 вересня Україна почала імпортувати електроенергію з Росії.
Мінпаливенерго стурбовано нестачею вугілля на складах ТЕС.
Нестача палива пов'язана з недопоставками вугілля державним підприємством "Вугілля України", а також позаплановим ремонтом 2-го енергоблоку Хмельницької АЕС.
У серпні запаси вугілля на складах ТЕС зменшилися в порівнянні з липнем на 13,36%, або на 0,327 млн. тонн до 2,118 млн. тонн.
У серпні виробництво електроенергії збільшилося на 0,28%, або на 0,043 млрд. квт-година в порівнянні з липнем до 15,455 млрд. квт-година.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас