Результати торгів ПФТС (понеділок - 22 вересня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Результати торгів ПФТС (понеділок - 22 вересня)

Фондовий ринок
264
В понеділок, 22 вересня, індекс ПФТС майже не змінився, показавши зростання у 0,31% (до 398,56 пунктів).
Хоча абсолютна більшість найбільш ліквідних емітентів впала в ціні, специфіка розрахунку індексу посприяла підвищенню останнього за результатами торгівельної сесії. На західних фондових ринках вчора пройшла хвиля корекції: негативу тамтешнім торговцям додає невизначеність щодо конкретних системних заходів з метою виведення фінансової системи із кризи, а також підвищення ціни на нафту.
Справа також ще й у тому, що зростання американських фондових індикаторів за останні 2 дні був рекордним із 1987 р., а після таких емоційних сплесків завжди слід очікувати прагнення інвесторів до збалансування ситуації.
Обсяг торгів був вкрай малим - всього 9 млн. грн. На ринку панує невпевненість, а торговці вичікують на конкретнішу інформацію щодо перспектив світової економіки.
На наш погляд, ситуація на ринку буде не визначеною і сегодня. У вівторок, о 17.00 за київським часом, очікуємо вихід даних з індексу цін на житло в США, які можуть сколихнути ринки у якийсь із напрямків.
В чорній металургії відзначимо падіння більшості емітентів: Азовсталь (-5,41%), Єнакієвський метзавод (-3,89%) та Алчевський меткомбінат (-3,58%).
У машинобудуванні найбільше впали УкрАвто (-5,26%) і Мотор Січ (-3,39%).
Серед енергогенерувальних компаній найбільшої уваги варті Центренерго (-8,78%) і Західенерго (-1,59%).
Окремо згадаємо Стирол (-3,42%).
Ігор Держипільський
За матеріалами:
Атек-Інвест
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас