Парламент дозволив приватизувати житло в гуртожитках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент дозволив приватизувати житло в гуртожитках

Нерухомість
595
Верховна Рада дозволила приватизувати своє житло громадянам, що проживають на законних підставах тривалий час у гуртожитках для самотніх громадян або сімей.
Таке рішення прийняли в другому читанні й у цілому проекту закону №2009 Про забезпечення реалізації житлових прав жителів гуртожитків - “за” проголосувало 359 за 226 необхідних депутатів.
У такий спосіб Рада встановила, що всі гуртожитки, на які поширюється дія цього закону, підлягають передачі у власність територіальним громадам протягом трьох років.
За новим законом громадяни, на яких поширюється дія нормативного акту і які проживають у гуртожитках, що є об'єктами права державної або комунальної власності, мають право на приватизацію займаного житла у вигляді окремої кімнати (декількох кімнат, житлових блоків, секцій).
При цьому громадяни, які проживають в гуртожитках, що є власністю підприємств, організацій, створених у процесі приватизації, одержують право на приватизацію займаних житлових приміщень після передачі таких гуртожитків у комунальну власність за умови, якщо вони фактично проживають у таких гуртожитках правомірно і не менше 5 років.
Нагадаємо, що 5 червня Верховна Рада відмовилася дозволити громадянам приватизувати кімнати в гуртожитках.
У той же час закон не поширюється на громадян, які проживають у гуртожитках тимчасово, у зв'язку з навчанням, перенавчанням, у зв'язку з роботою або службою за контрактом.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас