Найбільший витік радіації за всю історію Бельгії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший витік радіації за всю історію Бельгії

Енергетика
507
Через витік радіоактивного йоду жителям півдня Бельгії рекомендовано тимчасово не вживати в їжу місцеві сільгоспродукти і не використовувати свіжу траву на корм худобі.
З такою заявою виступило в четвер увечері Федеральне агентство з контролю за атомною енергетикою.
Як передає ІТАР-ТАРС, витік радіоактивного йоду відбувся в неділю в Інституті радіоактивних речовин Флеруса на півдні Бельгії. Перша інформація про витік надійшла в ЗМІ лише наступного дня, однак спочатку стверджувалося, що об'єм викиду незначний і не робить ніякого впливу на навколишнє середовище.
Лише в четвер пізно ввечері бельгійський телеканал РТБФ озвучив заяву Федерального агентства з контролю за атомною енергетикою, що за підсумками тестів зразків рослинності на прилеглій до Флерусу території виявила в них підвищений вміст радіоактивного ізотопу йоду. У результаті цьому інциденту привласнений третій ступінь радіологічної загрози за 7-бальною шкалою.
Цей інцидент визнаний найбільшим витоком радіоактивної речовини за всю історію бельгійської атомної енергетики і промисловості. Робота Інституту радіоактивних речовин зупинена.
У той же час бельгійська влада вже запевнила населення, що реальної радіологічної загрози нема, і всі вжиті заходи варто розглядати винятково як запобіжні.
За матеріалами:
ICTV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас