Citigroup: Держоблігації України дешевшають через зростання внутрішньополітичної напруги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup: Держоблігації України дешевшають через зростання внутрішньополітичної напруги

Фондовий ринок
202
Українські державні облігації продовжують дешевшати, тому що поглиблення розколу між політичними лідерами країни може застопорити реформи і перешкоджає економічному зростанню країни, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на думку аналітиків Citigroup.
Прибутковість українських державних облігацій з погашенням в 2011 році виросла до 6,88% у четвер, досягши максимального рівня за чотири роки. Це відбулося після того, як Секретаріат українського президента Віктора Ющенка звинуватив прем'єр-міністра країни Юлію Тимошенко в діях, що суперечать національним інтересам України, її обороноздатності та безпеці.
"Зростаюче протистояння між ними і політична ситуація в Україні в цілому стають обмежувальним фактором при прогнозуванні економічного зростанню", - відзначає аналітик Citigroup у Лондоні Алі Аль-Єуд. На його думку, держоблігації можуть опинитися під ще більшим тиском.
При цьому обидва політичні лідери ведуть боротьбу під гаслами зниження темпів зростанню інфляції, що дорівнювала в червні 29,3% у річному вирахуванні, до 10% річних.
"Однак у нинішніх політичних умовах жоден з політичних лідерів не в змозі проводити серйозні реформи, які необхідно зробити", - вважають аналітики Citigroup.
Темпи економічного зростанню України сповільнилися до 6,5% у першому кварталі цього року в порівнянні з 7,4% у четвертому, а Центральний банк України ще у квітні підвищив дисконтну ставку до 12%.
Раніше на цьому тижні Рада національної безпеки та оборони країни зробила запит щодо інформації секретаріату президента країни про тіньові домовленості, що нібито існують, прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко з російським керівництвом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас