Експерт: Будівництво житла економ-класу у Києві нерентабельне — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Будівництво житла економ-класу у Києві нерентабельне

Нерухомість
1062
Будівництво житла економ-класу в Києві нерентабельно, вважає директор будівельно-інвестиційної компанії (БІК) "Київ-Житло-Інвест" (Київ) В'ячеслав Молотков.
"Зводити в Києві сьогодні такі будинки майже нерентабельно, тому що ціна продажу такого житла (економ-класу) - близько 2 тисяч доларів за квадратний метр (...) При собівартості будівництва в тисячу доларів за квадратний метр "плюс" витрати на покупку земельної ділянки, одержання дозвільних документів, узгодження проектів виходимо на початкові 2 тисячі доларів", - наведені слова Молоткова в газеті "Дело" у середу.
За словами директора компанії, у цілому накладні витрати для житлового будівництва вищі, ніж для офісного будівництва. Так, при будівництві комерційної нерухомості необхідно внести пайовий внесок на розвиток інфраструктури, тоді як при будівництві житла до цього внеску додається передача місту 7% побудованих житлових приміщень, а в центральній частині - 20%.
За словами Молоткова, вартість одержання необхідних дозвільно-погоджувальних документів становить близько 10% від загальної вартості проекту, придбання землі - 25%, будівництво - до 30-35%.
Директор БІК "Київ-Житло-Інвест" також вважає, що зниження темпів будівництва в столиці цього року обумовлені, у першу чергу, політизованістю процедури землевідведення, тоді як у передмістях Києва простіше одержати всі необхідні документи для одержання землі та подальшого будівництва.
"Це (зниження темпів будівництва в Києві) пов'язано з тим, що на сьогодні процедури землевідведення в столиці заполітизовані, а процедури подальшого узгодження проектної документації для будівництва зарегульовані", - говорить Молотков в інтерв'ю газеті.
Як повідомлялося, БІК "Київ-Житло-Інвест" з 24 червня почала продаж квартир у споруджуваному житловому комплексі бізнес-класу "Сальвадор" по вул.Ю.Шумського в Дніпровському районі столиці.
Стартова вартість 1 кв. м житла в комплексі складе: для однокімнатних квартир - від 3300 у.о., двокімнатних - 3190 у.о., трикімнатних - 3080 у.о. При цьому площа однокімнатних квартир у майбутньому будинку варіюється від 42 до 50 кв. м, двокімнатних - від 64 до 74 кв. м, трикімнатних - від 91 до 130 кв. м, чотирикімнатних - від 117 до 130 кв. м.
Реалізація машиномісць у підземному паркінгу комплексу почнеться в 2009 році. У цей час запланована вартість одного машиномісця становить 45 тис. у.о.
Введення в експлуатацію 25-поверхового житлового будинку на 203 квартири, а також підземного паркінгу на 80 машиномісць заплановано на перший квартал 2010 року.
Група компаній "Київ-Житло-Інвест" заснована в 2001 році. Основні напрямки діяльності - проектування, будівництво житлових та офісних комплексів, інвестиції в будівництво, управління проектами, експлуатація житла і комерційної нерухомості. Загальна площа проектів компанії - понад 60 тис. кв. м. Основні реалізовані проекти: житловий комплекс преміум-класу "Введенський", житлово-офісний комплекс бізнес-класу "Ботанік тауерз" у Києві.
Засновниками БІК "Київ-Житло-Інвест", за інформацією В.Молоткова, є Дмитро Воронін та Олександр Левін, що є також одним з учасників групи "Київ-Донбас".
"Київ-Житло-Інвест" є членом Української будівельної асоціації (УБА).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас