"Однокласники" в суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Однокласники" в суді

2615
Соціальна мережа "Однокласники.ru" знову в центрі уваги і знову через те, що хтось вирішив скористатися її популярністю. Однак цього разу справа не в злісних вірусописаках, що хочуть використовувати комп'ютери користувачів мережі для спам-розсилання, а в захисті інтелектуальної власності, на яку замахнулись заздрісники. Як повідомляє газета "Ведомости", компанія ТОВ "Однокласники", зареєстрована в Лондоні, якій належить соціальна мережа "Однокласники.ru", подала позов на власників сервісу "КМ-онлайн", звинувачуючи останніх у незаконному використанні торговельної марки.
Позов був зареєстрований 21 травня, і відповідна інформація про нього була опублікована на сайті Арбітражного суду Москви. Сума позову - 200 тис. руб. "Ми захищаємо нашу торговельну марку і ті зусилля, які ми в неї вклали", - заявив виданню творець і співвласник "Однокласників.ru" Альберт Попков.
"Тут дуже явне і нахабне використання, з огляду на те, що пошук однокласників в "КМ-онлайн" існував давно , але був перейменований в odnoklassniki.km.ru лише на хвилі нашої популярності", - підкреслив Попков. Видання нагадує, що спочатку сайт пошуку однокласників "КМ-онлайн" звався classmates.km.ru, у перекладі з англійської - "однокласники".
Незважаючи на перейменування, популярності в сервісу "КМ-онлайн" не додалося. Так, за статистикою Liveinternet, у вівторок на odnoklassniki.km.ru зайшло сім відвідувачів, а на odnoklassniki.ru - 4 млн. Одержати коментарі від представників "КМ-онлайн" дотепер не вдалося.
"Однокласники" уже не перший раз відстоюють свої інтереси в суді. У квітні вони подали в суд на видавництво "Ексмо", що випустило трилер "Однокласники", і зажадали відшкодувати ті ж 200 тис. руб.
"Якщо вид діяльності odnoklassniki.km.ru збігається з переліком послуг, зазначених при реєстрації знака обслуговування "Однокласники", то позивач майже напевно доможеться заборони використання цього слова в назві чужого ресурсу", - відзначає партнер компанії Baker & McKenzie Євген Арієвич.
За матеріалами:
Point.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас