Експерт: Долар чекає ще одне падіння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Долар чекає ще одне падіння

Валюта
6615
Після того як НБУ в п'ятницю встановив на друге півріччя офіційний курс гривні до долара на рівні 4,85 плюс-мінус 4%, банкіри підтвердили побоювання, що гривня продовжить курс на зміцнення.
"Існує велика ймовірність того, що протягом літа курс безготівкової гривні буде продовжувати зміцнюватись і фактично дійде до нижнього рівня валютного коридору - позначки 4,65 грн. за долар, - вважає радник голови правління ВАТ АБ "Укргазбанк" Олександр Охрименко. - Але під кінець року курс гривні буде ослаблений за рахунок зрослого попиту на долар, і очікується, що курс гривні буде прагнути до позначки 5 грн. за долар. Не виключено, що влітку готівковий курс може впасти до рівня 4,30 - 4,40 гривні за долар".
В осінній період і ближче під кінець року обмінний курс готівкового долара почне рости і досягне рівня 4,90 грн. за долар. Але це буде залежати ще й від рівня виплат заробітної плати та зростання соціальних виплат. Тому можливі коректування.
Експерт упевнений, що кредитні і депозитні ставки в найближчі півроку змінюватися не будуть. На його думку, поточні ставки по кредитах і депозитах ураховують курсові коливання й уже розраховані виходячи з курсу 4,70 - 4,85 грн. за долар. Однак під кінець року можна чекати збільшення як кредитних, так і депозитних ставок під впливом інфляції.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас