Найбільша британська компанія подешевшала вдвічі за кілька годин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша британська компанія подешевшала вдвічі за кілька годин

Фондовий ринок
802
Акції Taylor Wimpey, найбільшої будівельної компанії Великобританії, упали на 58% на торгах на Лондонській фондовій біржі (LSE) 2 липня. Про це повідомляє Bloomberg.
Це падіння стало рекордним за увесь час публічної торгівлі акціями компанії:
Вартість Taylor Wimpey упала до 258 мільйонів фунтів стерлінгів (близько півмільярда доларів). Рік тому, після злиття Taylor Woodrow і George Wimpey, компанія коштувала 4,32 мільярди фунтів.
Taylor Wimpey зазнає значних збитків через іпотечну кризу у Великобританії. Замовлення у Великобританії знизилися на третину в порівнянні з минулим роком. Крім того, істотно знизилися й обсяги продажів фірми на ринках Іспанії та США.
Компанія ризикує неповерненням виданих їй кредитів, якщо не зуміє одержати підтримку інвесторів. Банки погодилися пом'якшити умови видачі кредитної лінії на 1,9 мільярда фунтів стерлінгів на умовах додаткової емісії акцій. Поки сторони в цих переговорах не дійшли до згоди.
Через гостру кризу Taylor Wimpey планує скоротити 900 робочих місць. Також вона відмовилася від рішення виплатити дивіденди за перше півріччя 2008 року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас