Експерт: Жорсткість монетарної політики збільшує валютні ризики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Жорсткість монетарної політики збільшує валютні ризики

Валюта
451
Жорсткість монетарної політики Національного банку приведе до недооцінки акцій компаній, і різко збільшить валютні ризики.
Про це заявив сьогодні віце-президент Foyil Asset Management Ukraine Дмитро Мошкало.
"Жорсткість монетарної політики НБУ буде негативно впливати на ліквідність вітчизняного фондового ринку, оскільки приведе до подальшого зв'язування грошової маси на ринку. В умовах, коли основним завданням монетарної політики стає "убивство" ліквідності, фондовий ринок буде нагадувати губку в пустелі. Фактичні ціни на акції будуть зовсім відірвані від їхньої реальної вартості. Дана ситуація буде зберігатися або до зміни монетарної політики, або до приходу "дощу" із закордонних грошей", - відзначив він.
На думку Дмитра Мошкала, у результаті такої політики в економіці будуть збільшуватися валютні ризики. Нестача ліквідності приведе до того, що ціна акцій буде знижуватися. Активи, що дуже подешевшають, можуть викликати такий же інтерес у міжнародного спекулятивного капіталу.
"Сьогодні ні Національний банк, ні Кабмін даний ризик як істотний не розглядають у силу того, що прецедентів на вітчизняному ринку ще не було. Однак залученість України у світову економічну систему зростає, з усіма плюсами та мінусами, що випливають звідси", - підкреслив віце-президент Foyil Asset Management Ukraine.
Нагадаємо, 6 червня Національний банк опублікував Інфляційний звіт за підсумками травня 2008 року. У цьому документі заявляється, що поточна ситуація вимагає від НБУ "більш рішучих дій щодо посилення монетарної та фіскальної політики".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас