Уряд України оприлюднив розпорядження про припинення УРП з Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України оприлюднив розпорядження про припинення УРП з Vanco

Енергетика
238
Кабінет міністрів України оприлюднив розпорядження про припинення дії угоди про розподіл продукції (УРП) з компанією Vanco International Limited.
Відповідне рішення затверджено розпорядженням уряду №740-р від 21 травня 2008 року, текстом якого володіє агентство "Інтерфакс-Україна".
"У зв'язку з недотриманням вимог законодавства під час підготовки та укладання угоди між Кабінетом міністрів України і компанією "Венко Інтернешнл Лімітед" про розподіл вуглеводнів, які будуть добуватися в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря, і з метою захисту національних інтересів відповідно до пунктів 3, 5 і 7 статті 116 Конституції України припинити участь держави Україна у вищевказаній угоді", - говориться в розпорядженні.
Цим же документом уряд скасовує розпорядження Кабміну № 828 від 3 жовтня 2007 року, яким схвалювався проект УРП із Vanco International Limited.
Як повідомлялося, Україна оголосила конкурс на право укладання угоди про розподіл продукції (УРП), видобуток якої буде вестися на шельфі Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної ділянки в грудні 2005 року. Переможцем конкурсу у квітні 2006 року була визнана Vanco International, 100%-ва дочірня компанія Vanco Energy Company (США). Процес узгодження проекту УРП тривав більше року.
Уряд у жовтні 2007 року схвалив проект УРП, що був підписаний 19 жовтня в присутності президента України Віктора Ющенка. Потім Vanco International переуступила права по УРП компанії Vanco Prykerchenska, якій 5 грудня 2007 року Міністерство навколишнього природного середовища видало ліцензію на геологічне вивчення, дослідно-промисловий і промисловий видобуток нафти, газу та газоконденсату в межах Прикерченської ділянки.
Після зміни уряду Мінприроди анулювало даний спецдозвіл 25 квітня поточного року, а також залучило юридичну компанію Barlow Lyde&Gilbert LLP (Великобританія), що у цей час проробляє правові наслідки для України від розірвання УРП.
Віце-президент Vanсo Energy Company, член ради директорів Vanco Prykerchenska Джеф Мітчелл заявив, що компанія звернеться в міжнародний арбітраж, якщо розбіжності з урядом України не вдасться вирішити під час переговорів.
Ющенко вимагає від уряду призупинити дію рішення про анулювання ліцензії і продовжити переговори з інвестором.
Загальна площа Прикерченської нафтогазоносної ділянки 12,96 тис. кв. км. Глибина моря в її межах - від 300 до більш ніж 2 тис. м. Щільність ресурсів вуглеводнів (Д+С2+С3), за попередніми українськими оцінками, становить 30 тис. тонн умовного палива на 1 кв. км, а їхній загальний обсяг оцінюється в 10,8 млрд куб. м. Буріння на території ділянки не проводилося
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас