Японський фондовий ринок почав рости на успіхах паперової промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японський фондовий ринок почав рости на успіхах паперової промисловості

Фондовий ринок
146
Фондовий ринок Японії почав рости у вівторок 27 травня, очолюваний газетними виданнями, після того, як швейцарський банк UBS AG сказав, що підвищення цін може збільшити їхній прибуток, і, таким чином, підвищив упевненість інвесторів у тому, що японські компанії зможуть упоратися зі зрослими матеріальними витратами.
Станом на 11:00, коли на Токійській фондовій біржі завершується ранкова сесія, і починається перерва, індекс Nikkei 225 піднявся на 112,43 пункту, або на 0,8%, до 13802,62. індекс широкого ринку Topix виріс на 13,22 пункту, або рівно на 1%, до 1357,40. Обсяг торгів акціями, включеними в Topix, на ранковій сесії 27 травня був найнижчим з 18 квітня, оскільки напередодні американські фондові ринки були закриті з нагоди Дня пам’яті в США. Відношення акцій, що зростають, до акцій, що падають, становило майже 2 до 1.
Папери і Oji Paper Co., і Nippon Paper Group Inc., найбільших у Японії газетних видань, виросли однаково на 2,9%. Акції Rengo Co., найбільшого в країні виробника картонних коробок, подорожчали на 2,2%. Папери Hokuetsu Paper Mills Ltd. підскочили на 6,9%.
Напередодні UBS AG підвищив свою 12-місячну оцінку ціни для Nippon Paper і Rengo на 7,1%, сказавши, що встановлення ними більш високих відпускних цін на свою продукцію дозволить їм компенсувати витрати, і збільшити прибуток. А Mitsubishi UFJ підвищила свій рейтинг по японській паперовій індустрії з "нейтрального" до "вище ринкового".
На думку фондового менеджера з Daiwa SB Investments Ltd. у Токіо Масаюкі Куботи, "ціни, що довгий час стояли на одному місці, тепер почнуть поступово збільшуватися, і інфляція приведе до збільшення прибутку компаній і зростання їх акцій".
Акції Aeon Co., другої за розміром в Японії компанії роздрібної торгівлі, піднялися в ціні на 1,3% після того, як газета Nikkei повідомила, що ця компанія вирішила обійти оптових торговців і збільшити в найближчі три роки прямі продажі від виробників у п'ять разів, що дозволить їй заощадити 30 млрд. ієн ($290 млн.) за рік.
Червневі ф'ючерси Nikkei виросли на 1,0% до 13820 в Осаці, і піднялися на 0,8% до 13805 у Сінгапурі.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас