Україну можуть приєднати до ЄС на особливих умовах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україну можуть приєднати до ЄС на особливих умовах

Казна та Політика
1066
Польща і Швеція запропонують Європейському Союзу сформувати з Україною, Молдовою, Грузією, Вірменією та Азербайджаном організацію “Східного партнерства”.
Про це повідомляє "Німецька хвиля".
Відповідні пропозиції щодо нової політики в напрямку східних сусідів будуть представлені на розгляд міністрам закордонних справ ЄС у наступний понеділок.
В “Східне партнерство” увійдуть 27 держав ЄС, а також Україна, Молдова, Грузія, Вірменія та Азербайджан. У рамках цієї організації будуть проходити переговори про скасування віз, введення зон вільної торгівлі та укладання стратегічних угод. Будуть здійснюватися також невеликі проекти обміну студентами, захисту навколишнього середовища, енергозабезпечення.
Білорусія зможе приєднатися до нової ініціативи винятково на рівні експертів. Росію запросять до співробітництва лише в межах місцевих ініціатив, наприклад, вирішення проблем Калінінграда.
На відміну від “Середземноморського союзу”, “Східне партнерство” не буде мати власного секретаріату, а буде координуватися Єврокомісією і фінансуватися з бюджету Політики сусідства.
За даними „Німецької хвилі”, Франція, що протягом наступного півріччя буде головувати в ЄС, ідею Польщі підтримує. Німеччина, Великобританія і Нідерланди виявили зацікавленість. Втім, Італію та Іспанію ще прийдеться переконувати.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас