Найслабшим місцем підготовки України до Євро-2012 залишаються аеропорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найслабшим місцем підготовки України до Євро-2012 залишаються аеропорти

146
Найбільш слабким місцем підготовки до проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату з футболу 2012 року залишаються аеропорти, повідомив заступник міністра транспорту та зв'язку України Вадим Гуржос під час наради у вівторок у Дніпропетровську.
На його думку, для вирішення цього питання необхідно визначити єдиного замовника, що одержить державне фінансування, проведе проектування, реконструкцію та будівництво аеропортів у містах країни, що приймають Євро-2012.
З такою пропозицією В.Гуржос має намір звернутися до Кабінету міністрів.
На переконання заступника міністра, це єдиний вихід для вирішення складних юридичних ситуацій, що виникають навколо українських аеропортів, зокрема, аеропорту "Дніпропетровськ" державної компанії ВАТ "Ак-Дніпроавіа".
"Ак-Дніпроавіа" є банкрутом з 2005 року і зараз перебуває в стадії санації. У зв'язку із цим компанія не може розпоряджатися коштами, у тому числі з держбюджету, які потрібні для реалізації будівництва злітної смуги і терміналів аеропорту.
За словами представників компанії "Ак-Дніпроавіа" і Дніпропетровської облдержадміністрації, інвестор ПриватБанк (Дніпропетровськ) виявив готовність взяти на себе вирішення питань будівництва злітної смуги, реконструкції всього аеропорту за умови подальшої домовленості про приватизацію "прийнятних об'єктів аеропорту".
Загальний обсяг інвестицій, необхідний для реконструкції та будівництва аеропорту в Дніпропетровську, становить 1,26 млрд грн.
Проект смуги аеропорту виконає інститут "Украеропроект" до кінця травня 2009 року. Ще 26 місяців знадобиться на будівельні роботи.
Таким чином, Дніпропетровський аеропорт може бути повністю готовий до кінця 2011 року, як того вимагають представники УЕФА.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас