Казахстан заборонив експорт нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казахстан заборонив експорт нафтопродуктів

Енергетика
235
Казахстан увів заборону на експорт нафтопродуктів, повідомляє РІА Новости з посиланням на заяву прем'єр-міністра республіки Каріма Масімова. Відповідну постанову, що повинна набути чинності через десять днів з моменту офіційного опублікування, було підписано Масімовим 19 травня поточного року.
Такі заходи республіка почала, щоб знизити зростання цін на нафтопродукти на внутрішньому ринку. У квітні 2008 року бензин у Казахстані подорожчав на три відсотки, а дизельне паливо - на 6,5 відсотка. При цьому за даними міністра енергетики та мінеральних ресурсів республіки Сауата Минбаєва, у першому кварталі 2008 року із країни було експортовано в півтора рази більше бензину і дизельного палива в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
Раніше Казахстан вирішив встановити з 17 травня мито на експорт нафти в розмірі 109,9 долара за тонну. За оцінками уряду, завдяки цьому в республіканський бюджет до кінця року надійде більше мільярда доларів.
Ціни на нафту на світовому ринку ростуть рекордними темпами. Вартість бареля нафти перевищує в даний момент 127 доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас